راتیان نوآوری و خلاقیت

مقاومت گروت اپوکسی

Details

مقاومت گروت اپوکسی

گروت‌ها در حوزه‌های مختلفی از صنعت و ساختمان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ساخت و ساز، از گروت به عنوان ماده‌ای برای ترمیم و پر کردن زیر صفحه ستون‌ها استفاده می‌شود. همچنین در صنایع مختلف، از گروت‌ها برای نصب انکر باکس‌ها، انکر بولت‌ها، تجهیزات صنعتی، تنظیم زیر تاسیسات و تعمیر سازه‌های بتنی بهره می‌برند.
گروت چیست؟
گروت ترکیبی از آب ، سیمان ، ماسه و افزودنی‌های دیگر است. از گروت‌ها برای پر کردن فضاهای خالی و ترک‌های بزرگ، و همچنین در مواردی مانند خرد شدن یا لایه‌لایه شدن بتن استفاده می‌شود. گروت‌ها در زیر صفحه ستون‌ها، انکر بولت‌ها، نصب ریل ماشین‌آلات، برینگ پل‌ها، ریل‌ها و حایل‌ها کاربرد دارند. مهم‌ترین مزیت گروت‌ها این است که فضای ریخته‌شده را به‌طور کامل پر می‌کنند؛ زیرا گروت‌های منبسط شونده دارای خاصیت غیرانقباضی هستند. این گروت‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که توانایی جذب و انتقال نیروهای وارده را به بخش زیرین خود داشته باشند. به عنوان مثال، در نصب ماشین‌آلات صنعتی، نیروهای وارده از طریق گروت یا ملات به فونداسیون بتنی منتقل می‌شود.
ویژگی‌ها و مقاومت گروت اپوکسی
مقاومت گروت‌ها ، به‌ویژه گروت اپوکسی ، به مواد تشکیل‌دهنده و فرمولاسیون آن‌ها بستگی دارد. به طور کلی ، مقاومت فشاری گروت اپوکسی بتن ، بین 850 تا 1000 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع متغیر است.

کاربرد و ویژگی‌های گروت
گروت‌ها و ملات‌ها باعث ایجاد مقاومت‌های مطمئن و اتصال پایدار میان ملات یا گروت و سازه‌های بالادست و زیرکار می‌شوند. دو روش کلی برای ریختن گروت یا ملات در حفرات وجود دارد گروت‌ریزی با گروت یا ملات خشک و گروت‌ریزی با ملات سیال. در روش استفاده از گروت سیال ، به دلیل روان بودن ، این ماده به خودی خود در حفرات جاری می‌شود. این روش مخصوصاً برای مکان‌هایی که حفرات غیرقابل دسترس هستند ، مناسب است. اگرچه گروت‌های خشک نیز در پروژه‌های ساختمانی کاربرد دارند ، اما به دلیل محدودیت‌های این روش ، تمایل به استفاده از گروت سیال افزایش یافته است.


عملکرد گروت‌ها
گروت باید قوام و سیالیت مناسبی داشته باشد و در حالت معمولی جاری شود. همچنین نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه‌ها شود و ته‌نشین نگردد. گروت نباید به طور قابل‌ملاحظه‌ای جمع شود و باید توانایی نگه‌داری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد. برای دستیابی به مقاومت مطلوب، گروت باید در کمترین زمان ممکن به این هدف برسد. این نیازها مستلزم همگونی مخلوط، مواد چسباننده و مصالح سنگی و افزودنی‌ها است. اگر گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، ممکن است دانه‌بندی مناسب حاصل نشود و ضمانت کیفی لازم به‌دست نیاید. از این رو، استفاده از گروت‌های مخلوط آماده که در شرایط کنترل‌شده و تحت فرمولاسیون خاص تولید شده‌اند ، توصیه می‌شود. این گروت‌ها تحت شرایط دقیق تولید و بسته‌بندی شده و اگر مطابق با راهنمای سازنده استفاده شوند، نتایج مطلوبی به همراه خواهند داشت.
 

گروت اپوکسی چیست ؟
گروت اپوکسی ، ماده‌ای انعطاف‌پذیر و فاقد حلال است که از سه جزء تشکیل شده است رزین اپوکسی ، سخت‌کننده آمینی ، و دانه‌بندی ویژه سیلیسی. برای آماده‌سازی این گروت ، کافی است این سه جزء به‌طور کامل با یکدیگر ترکیب شوند.
 

  • فواید گروت اپوکسی

گروت اپوکسی به دلیل دارا بودن مقاومت مکانیکی و شیمیایی بالا، انتخاب مناسبی برای شرایط مختلف صنعتی است. این گروت به سرعت سخت می‌شود و بستگی به دمای محیط، سرعت سخت‌شدن آن متغیر است. گروت اپوکسی دارای چسبندگی بالا به زیرکارهای معدنی و فولادی است و مقاومت خوبی در برابر ارتعاشات شدید و حملات شیمیایی دارد. همچنی، این نوع گروت بدون جمع‌شدگی سخت می‌شود که ویژگی مهمی در ساخت و ساز محسوب می‌شود.

  • کاربردهای گروت اپوکسی در صنعت

گروت اپوکسی در گروت‌ریزی کارخانه‌ها، ماشین‌آلات موتوری، ژنراتورها، پمپ‌ها، ریل‌های جرثقیل و سیستم‌های انبارهای بلند مورد استفاده قرار می‌گیرد. این گروت برای کاربردهای صنعتی که نیازمند پیوند محکم سازه‌ای در شرایط باربری دینامیکی هستند، ایده‌آل است.